På vandretur på Sicilien - 5 tips til at få den bedste vandreferie

Der er flere ting der skal forberedes og være på plads inden det kan lade sig gøre at tage afsted på vandreferie i Sicilien, i hvert tilfælde hvis det skal være en fornøjelse frem for en last. Når man tager på vandretur, uanset om det er i Sicilien eller andre steder, så er det ikke altid til at forudse hvad dagen bringer. Der skal derfor være styr på udstyret frem for alt, så det er muligt at komme igennem hver en dag med glæde, uden at mangle noget. 

1: Sørg for at rygsækken sidder som den skal 

Dit vigtigste redskab når du skal på vandretur er din vandrerygsæk. Her skal du have opbevaret alt hvad du har med dig på turen og som du får brug for undervejs. Din rygsæk skal kunne rumme alle dine remedier og udstyr, men det skal også være en rygsæk som sidder godt på ryggen frem for alt. Derfor skal du nøje overveje hvilken rygsæk du tager med dig på vandretur.

Tænk på, at den skal sidde på ryggen i mange kilometer og har gerne en hel del kilo i lasten. Sørg for at din rygsæk sidder som den skal, at den er mulig at tilpasse til din krop og kropsform samt at den har mulighed for den rette støtte og indspænding, så ikke du oplever en unødig gene der, forhindrer dig i at få en god vandretur.

Du skal ikke kun prøve din nye rygsæk i butikken, men også teste den når du kommer hjem med oppakning og vægt, inden du tager afsted i Sicilien for at vandre. 

2: Dine sko skal passe på dine fødder og til klimaet 

Dine sko er endnu en af de stykker udstyr som er utroligt vigtige på din vandretur. De skal kunne gå mange kilometer og bære på din kropsvægt, inklusiv oppakning uden at gnave eller genere. Der skal gerne være en god fleksibilitet i dine vandresko, men de skal også give støtte, så ikke du blive helt ligeså hurtig træt i dine fødder, ankler og blandt andet knæ, som hvis du ikke havde sko på når du går.

Vælg vandresko der kan spændes om dine fødder med snøre, så sikrer du den bedste tilpasning. Sørg også for at der er en god ventilation, nu du kan risikere varme og fugt fra klimaet.

Et godt eksempel på åndbare vandrestøvler er et par i læder, der er et naturligt materiale der både er med til at lede varme væk fra dine fødder, samt er naturligt vandafvisende. Yderligere kan det være en idé med et par vandresko der har en bomuldsforing eller lignende, der kan holde dine fødder tørre undervejs. 

3: Prøv dit udstyr af inden du rejser til Sicilien 

En af de ting der kan være rigtigt rart at have afprøvet inden du tager afsted til Sicilien er det udstyr du har i rygsækken, ligesom at tøj og vandresko skal sidde som det skal. Sørg blandt andet for at dit tøj er stort nok til at bevæge sig i når du går og at der ikke er sømme eller lynlåse der gnaver når du går.

Dine vandresko, uanset hvilken model du har på dine fødder, skal gerne testes gås til på mindre distancer, inden du tager den helt store tur, så de er tilpasset en smule til dine fødder.

Tag eventuelt på en mindre vandretur i nærområdet, overnat i et shelter eller find ud af hvordan dit telt skal slås op i haven, så du har helt styr på alt hvad du har i rygsækken inden du tager afsted på vandretur i Sicilien, det vil blot gøre det hele meget nemmere når du endelig er afsted. 

4: Opbyg en god grundform inden du rejser afsted 

Det er hårdere end du måske forestiller dig at skulle vandre mange kilometer mange dage i træk i Sicilien. Måske er du ikke vant til at gå helt så lange distancer dagligt om ikke andet er det i hvert tilfælde et helt andet terræn, med blandt andet stigninger og et klima der adskiller sig fra det danske.

Derfor er det kun en fordel, hvis du sørger for at have en god grundform inden du rejser afsted til Sicilien på vandretur. Gå lange gode og solide ture i nærområdet og pak eventuelt din taske præcis som du ville gøre når det endelig er blevet tid til vandretur i Sicilien, for at vænne din krop til vægten, belastningen og konditionen det kræves at gå i længere tid ad gangen med stor oppakning. 

5: Overvej nøje hvad du skal have med i tasken 

Der er sikkert en hel del inspiration at hente online med andre der deler deres erfaringer og pakkelister der er passende til en vandretur. Det er dog ikke sikkert at den helt og aldeles er passende til dig og dine behov.

Overvej grundigt hvad du pakker med i tasken inden du rejser afsted. Stå med hver en ting i hånden og gør det klart om det er noget du kommer til at bruge undervejs. Hvis ikke, så er det en god idé at lade det blive hjemme, for jo mindre vægt du har i rygsækken, jo bedre en tur vil du få, i hvert tilfælde med mindst mulig belastning.

Når du er på vandretur, i Sicilien eller andre steder, så tæller hvert et gram og derfor skal du kun tage det med der giver mening for dig, og som du ved du kommer til at bruge undervejs. 

Menu
Top