Tips til at få den bedste tur i shelter og det fri

Hvor nogen de tager på ferie sydpå, ned til Barcelona eller Grækenland, for at ligge på et hotel ved poolen. Så er der andre som finder ro og fred i sindet ved at gå ud i naturen. Det kan være herhjemme i Danmark på sheltertur, eller længere nordpå i de store svenske skove eller de norske fjelde.

Sådan en rejse kan give dig utrolig meget, både til krop og sjæl. Det kan være i shelter, eller på telttur. Det kan være en enkelt dag eller en uge. Uanset hvad du vælger, eller om det er noget du kender til i forvejen, så er det helt sikkert noget som alle kan få noget ud af. Især til dig som finder det givende at være i naturen.

Det rigtige udstyr

Det er også lige meget om det er noget som du har prøvet før, og du er erfaren og ekspert, eller om du er helt ny indenfor friluftslivet, og aldrig har været på telttur før. Det er alt sammen noget som du kan lære, og erfare dig omkring. Der er masser af måder og muligheder for at læse eller lære noget omkring. Det vigtigste er at du sørger for at der er styr på sikkerheden. 

Det er nemlig ikke ligefrem det fedeste at komme ud på telttur uden det rigtige grej. Hvis du for eksempel vælger at ville tage op i den smukke norske natur og fjelde, så er det vigtigt at du ikke fryser.

Her kan det blive koldt, også om sommeren, og det er ikke nok med shorts og trøje. Derudover er det også rå natur du bevæger dig igennem, og det er altid dejligt med et godt sæt tøj som kan holde til lidt af hvert.

Sørg for at have den rette påklædning

Et par gode og standhaftige vandrebukser som kan klare lidt af det hele, er et must på telttur. Det samme med en god varm trøje. Det er rart at dit tøj er godt mod vand, og ikke suger fugt, mudder og jord til sig.

Her er der heldigvis mange gode muligheder for at få et godt udendørs sæt. Du kan finde dig sådan noget praktisk friluftstøj i flere forskellige prisklasser. Der er selvfølgelig det der er i super kvalitet som kan koster en hel del.

Dette tøj er noget som er beregnet for dem som virkelig går op i friluftslivet og går meget op i det. Det er også dem som er i barskere natur, og ude længere tid ad gangen. Men hvis man er begynder, og man ikke skal være i enten barsk natur, eller af længere tid af gangen, så er der også mere overskuelige prisklasser. På denne måde er der noget til alle, uanset budget.

Overvej kvalitet frem for de billige og hurtigere løsninger

Prisklasse forskelle og forskelle i hårdførhed og kvalitet, er noget som følger med i ikke bare tøj men også grej. Der er selvfølgelig også forskel på hvilket grej du køber. Det er ærgerligt at købe et telt til en masse penge som er lavet til frostgrader, hvis du skal på telttur i en weekend på 20 grader, og ikke kommer til at bruge teltet mere end en gang om året.

Til gengæld vil det helt sikkert være det værd at investere i sådan et kvalitetstelt, hvis du skal på en længere tur i Nordnorge.

Søg hjælp og råd hos eksperterne

Alt dette kan være svært at overskue hvis du er ny indenfor denne udendørs verden. Men heldigvis er der oftest en god guide, og masser af hjælp at hente på sider hvor du kan købe sådan grej og udendørs tøj.

Det kan være sider som friluft.dk, hvor du kan finde alt det som du kan få brug for, på sådanne ture. Det kan også være til hverdagsbrug selvfølgelig. Der er også grej som du kan finde til jagt, forskellige outdoor aktiviteter og sådan. Der kan du ikke kun finde tøj, men også soveposer, knive, tasker, lys og endnu mere endnu. Du kan også finde information og læse om produkterne.

Der er så meget at vælge imellem når det kommer til friluftslivet, at der helt sikkert er det du leder efter.

Om det er et amatørkit, som skal hjælpe dig i gang med det grundlæggende, eller om du har været i gang i lang tid, og leder efter mere udstyr, og nye spændende måder at være i det fri på. 

Menu
Top