Tag på vandreferie til Azorerne - fire grunde til du vil elske det

Følelsen af at være omgivet af naturen og indånde den friske bjergluft, kan være terapeutisk og helende på mange planer. På vandreturen, hvor det ene skridt afløses af det andet, og en dyb ro manifesterer sig i kroppen. Den portugisiske øgruppe Azorerne kan give dig lige præcis den naturoplevelse, du drømmer om.

Med sin placering midt i Atlanterhavet, sænker roen sig allerede ved ankomsten til den isolerede gruppe af øer. De i alt 9 vulkanøer kan hver især give dig natur- og vandreoplevelser for livet. Med det blå Atlanterhav, vulkanbjergene og den overvældende smukke natur, vil du tage hjem med minder for livet. Du kan finde mere inspiration, billige flybilletter og gode tilbud på hoteller her.

Føler du dig endnu ikke helt overbevist om, hvor din næste vandretur skal gå til, har vi nedenfor samlet en liste med fire gode grunde til, hvorfor du lige netop skal vælge Azoerne.

Fri for turisme

På trods af den overvældende smukke natur og det behagelige klima, er Azoerne ikke en charterdestination, og du vil derfor snildt kunne finde øde områder på øerne. En vandretur med en masse andre turister er ikke det samme som dét, man kan opleve når man vandrer alene, hvor man kan føle, at man bliver i ét med naturen.

Azoerne er øgruppen, der kan give dig netop det. Den mindre turismeaktivitet medfører også helt andre muligheder for autentiske oplevelser. Spis lokalt, oplev at være en speciel gæst for en af øgruppens hoteller (eller sov i naturen, hvis du er mere til det) og slip for konstant at høre dit eget modersmål blive talt omkring dig, på trods af at være fløjet tusinder af kilometer væk fra Danmark.

Aktive vulkaner

På Azoerne findes der i alt 16 vulkaner, hvoraf 9 af disse stadig er aktive. I løbet af de sidste 500 år har der været over 30 vulkanudbrud på øerne. Grundet den vulkanske aktivitet, findes der på flere af øerne et utal af mineralske kilder, som eftersigende skulle have hver deres gavnlige effekt på kroppen og sindet. Øernes vulkanske opbygning medfører også, at der flere steder ses skyer af damp fra jordens overflade efterfulgt af den karakteristiske lugt af svovl.

Trygge vandreture

På øgruppen Azoerne kan du få dit livs vandreoplevelse uanset om du er helt nybegynder, eller en garvet ganger. Regeringen har udformet et opdelingssystem for de forskellige vandreture, så de inddeles i enten let, middel eller svær. På den måde er det dejligt overskueligt at finde en rute, der passer til lige netop dit behov. Desuden er ruterne godt markerede, så du skal heller ikke være nervøs for at fare vild.

Øens milde klima, som varierer mellem 15-22 grader året rundt, er ideelt at vandre i. Om vinteren kan du opleve vandfald og dybe floder grundet den lidt højere mængde af nedbør, hvorimod du om sommeren kan opleve øgruppens fuldstændigt fantastiske blomsterverden.

Botanisk paradis

En af de azoriske øer, Säo Miguel, kaldes også for den grønne ø, og det er ikke uden grund. Øen er nemlig spækket med et frodigt blomster- og planteliv, og udgør de perfekte vandreomgivelser. Den smukke, farverige, kugleformede blomst Hortensia kan ses i vid udstrækning på både denne og de andre azoriske øer. Sammen med den dekorative fakkelblomst, udgør de to et guddommeligt syn langs øernes vejkanter. Sammen med et rigt fugleliv, er Azoerne et naturparadis, hvis ligeværdige modstander vil være svær at finde.

Iblandt folkemunde lyder det:

"At besøge Azorerne, er som at genopdage paradiset, hvor mennesket og naturen sammen skabte den evige skønhed"

Så trænger du til en vandretur i de smukkeste omgivelser på en lettere isoleret øgruppe i Atlanterhavet, er der blot tilbage at pakke støvlerne og vandrestaven, og komme afsted mod Azoerne.

Menu
Top